De Mauthausenliederen

Mauthausenliederen

Hanneke Evink met Juul Beerda

Mauthausen een van de vele concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar Joden, Roma en Sinti zijn omgebracht. Iacovos Kambanellis de Grieks-Joodse dichter, (toneel-)schrijver en gevangene in Mauthausen heeft gedurende zijn gevangenschap afscheids- en liefdesteksten opgeschreven. Mikis Theodorakis, heeft de Mauthausenteksten van Kambanellis op muziek gezet. De teksten zijn vertaald door Lennaert Nijgh. De composities worden vertolkt door Hanneke Evink (zang) & Juul Beerda (accordeon).
Integer en vol overgave, waarbij de gevoelige snaar wordt geraakt “Opdat wij niet vergeten…”. Tijdloos. Immers na Mauthausen zijn er nog zoveel plekken op de wereld, waar mensen worden vervolgd, opgesloten en gemarteld. Ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven waarin de liefde en hoop hen houvast biedt.

Optie bij deze voorstelling. Een vertelling over het leven van de joodse kunstenares Charlotte Salomon, aan de hand van afbeeldingen van haar werk, door Christina Millet

Wil jij Mauthausenliederen meemaken?

Juul Beerda, musicus in hart en nieren. Vanaf zijn negende speelt hij accordeon en dan is een conservatorium een vanzelfsprekendheid. Piano en accordeon hebben zijn voorliefde. Vanaf 2009 is Juul fulltime uitvoerend muzikant en heeft hij honderden optredens verzorgd. En er zullen er nog vele volgen. Daarnaast is Juul actief als tekstschrijver en bij vele andere theaterproducties. Met Hanneke verzorgt hij muziektheater-voorstellingen, waaronder de Mauthausen- en de Brechtliederen.

Andere programma's

Wat mensen zeggen over Hanneke