De Brechtliederen

Brechtliederen

Hanneke Evink met Juul Beerda

Brechtliederen en gedichten omvatten een variëteit aan levensgebeurtenissen zoals die zich in de jaren dertig afspeelden in Duitsland. Liederen die de spot drijven met economische omstandigheden in die tijd. De wijze hoe Brecht in zijn teksten de rol van de vrouw uitlicht en vele odes aan haar brengt en daarnaast de protestliederen. Kurt Weill en Hanns Eisler hebben de Brechtliederen gecomponeerd. De Nederlandse vertaling is van Allard van Lenthe. Brechtliederen worden in een eigen stijl vertolkt door Hanneke Evink & Juul Beerda.

Juul Beerda, musicus in hart en nieren. Vanaf zijn negende speelt hij accordeon en dan is een conservatorium een vanzelfsprekendheid. Piano en accordeon hebben zijn voorliefde. Vanaf 2009 is Juul fulltime uitvoerend muzikant en heeft hij honderden optredens verzorgd. En er zullen er nog vele volgen. Daarnaast is Juul actief als tekstschrijver en bij vele andere theaterproducties. Met Hollandse Han verzorgt hij muziektheater-voorstellingen, waaronder de Mauthausen- en de Brechtliederen.

Bertolt Brecht (1898-1956), was een Duitse dichter, toneelschrijver, -regisseur en literatuurcriticus in de 20e eeuw. Het theater biedt hem een podium om het publiek aan het denken te zetten en om maatschappelijke veranderingen door te voeren.

Wil jij brechtliederen meemaken?

Andere programma's

Wat mensen zeggen over Hanneke