Foto's van Hanneke Evink

Hieronder enige sfeerimpressies van de voorstellingen die ik de afgelopen jaren heb gegeven.

Video's Hanneke Evink

En wat is er leuker om een idee te krijgen van een voorstelling door een filmpje?

Ter nagedachtenis aan Zoumana Diarra

Zoumana Diarra
1 juli 1960 – 28 juli 2020
Ergens in de jaren ‘60 werd een kleine leeuw geboren in Tominian, een dorpje in Mali.
Er gebeurde iets raars deze dag; God vergat de deur van de hemel dicht te doen.
Dus deze leeuw bleef in contact met zijn oorsprong. Zijn hart veranderde in goud en werd de bron van hemelse muziek. Hij werd een muzikale boodschapper. Deze leeuw, deze Diarra, begon aan een lange reis over de wereld en werd een groot muzikant.
Hij verdient de naam Diarra, in zijn bescheidenheid en vriendelijkheid was hij
de Koning. Zoumana hield meer van luisteren dan van praten. Hij hoorde en hij zag, zonder oordeel. Nu is de tijd gekomen om terug te keren naar waar zijn muziek vandaan komt. De deur is nog open, Zou heeft zijn hart gevolgd en vervolgt zijn reis in een andere wereld. Zijn muziek mag bij ons blijven……

 

Het was een voorrecht deze lieve man te hebben ontmoet en muziek met hem te mogen maken.

Voor altijd in mijn hart.

Bekijk hier de recensie van Barend Tobe, culturele connections Utrecht, over het programma wat Zoumana en Hanneke samen deden. 

Hanneke en Zou in Deventer.

Ik vond het erg mooi, en ook heel bijzonder, al die instrumenten. Vooral het gedicht van Willem Wilmink en daarbij de muziek vormden voor mij een hoogtepunt. Wat mij betreft gaat het om twee verhalen:

–       Het verhaal van de gezongen Nederlandse gedichten

–       Het verhaal van de muziek op zelfgemaakte West-Afrikaanse instrumenten

Hanneke heeft een keuze gemaakt uit een aantal gedichten. Die keuzes vormen haar verhaal dat ze  laat zien en horen door die gedichten te zingen. Zou heeft een verhaal dat hij laat zien en horen op zijn (zelfgemaakte) West -Afrikaanse instrumenten. Deze twee verhalen monden dan uit in één verhaal: Hollandse gezongen poëtische woorden gecombineerd met West-Afrikaanse spirituele akkoorden.

De essentie voor mij is dan de combinatie: 1+ 1 = 3. Hoe goed gaat dit samen!! Hoe mooi is dit. Jullie willen je verhaal vertellen, met ons delen en….met ons vieren! En we worden als toehoorders meegezogen in de keuzes van de gezongen poëtische woorden van Hanneke en in de poëtische klanken van de instrumenten van Zou op een manier dat we onderdeel worden van dit ene grenzeloze verhaal.

Uniek:

Waarom zouden mensen jullie voorstelling moeten komen bezoeken? Er zijn best al veel zangers / zangeressen die gedichten zingen. Wel, ze moeten juist naar jullie komen omdat jullie combinatie uniek is. De zang van Hanneke’s goede stem en haar doorleefde presentatie en de zelfgemaakte instrumenten van Zou met de unieke klanken vormen een treffende unieke combinatie voor een onvergetelijke voorstelling.

Tot zover heel in het kort mijn bespiegelingen. Ik vond jullie als muzikaal duo heel mooi en het heeft zeker de potentie om uit groeien tot een aangrijpende belevenis, die je als bezoeker diep van binnen raakt.

 

Barend Tobe

Culture Connections Utrecht

Wat mensen zeggen over Hanneke